Hogyan jött létre a vendégházunk?

A Jesenský panzió története

Vendégházunk épülete egy 120 éves parkkertben áll, patakkal és tóval. Első pillantásra vonzza Önt az egyedi építészet, a homlokzaton található napórával.

Vendégházunk történelmi épülete még 1894-ben épült, amikor Lipthay Béla báró, Budapest főszolgabírája nyári palotának építtette. A 20. század elején egy melléképülettel bővítették, amely konyhaként, raktárként és a személyzet elhelyezésére szolgált. 1945 után a villát államosították, és 2007-ig a Janek Jesensky Természetiskolaként működött. Ezt követően átfogó felújításon esett át, és 2014-ben turistaszállóvá alakult. A Jesenský Bed & Breakfast vendégház két évvel később épült.

Jelenleg a vendégházunk két részből áll. Ez egy történelmi és egy új épület, amelyeket egy üvegfolyosó köt össze, amely alatt egy kis patak folyik. A történelmi épületben a szobákon kívül egy reggelizőterem, egy kávézó biliárddal és egy nyári terasz is található, ahonnan a Lomnici-csúcsra és a lenyugvó nap szépségére gyönyörködhet. Az új épületet 2020-ban adták át, és modern szobákat kínál.

Néhány szám a vendégházról

  • 2 épület
  • 37 szoba
  • 80 ágy
  • 6 munkatárs és egy kutya
  • 41 ország, ahonnan vendégeink érkeztek

Családias légkörben dolgozunk

Büszkék vagyunk a vendégházunkban uralkodó családi légkörre, ezért vendégeink szívesen térnek vissza hozzánk. Szeretünk új arcokkal találkozni, hallgatni a történeteiket, és örülünk, ha eljönnek hozzánk pihenni és más gondolatokon gondolkodni. Egész csapatunk már nagyon várja a látogatását.